تهران گردی
تولید ناخالص داخلی حاصل از صنعت توریسم در سال ۲۰۱۷، تهران را در رتبه یازدهم شهرهای جهان از حیث بیشترین رشد قرار داده است. تهران دارای جاذبههای متعدد طبیعی و تاریخی میباشد. در ادامه با دیباگشت همراه باشید تا به معرفی برخی از این جاذبهها بپردازیم.
میدان آزادی تهران
برج باشکوه آزادی تهران که یادآور بخشی از تاریخ ایران و نمادی از انقلاب اسلامی است، در سال 1350 در غرب تهران ساخته شد. ارتفاع این برج 50 متر و سطح زیربنای آن 400 متر مربع است. معماری آن تلفیقی از دورهی ساسانی و اسلامی است. در این برج که همینک مجموعه فرهنگی آزادی نامیده میشود، چند سالن نمایش آثار هنری، کتابخانه، موزه و سالن سینما وجود دارد.
استخوانبندی اصلی این بنا از بتن مسلح است که بوسیله سنگهای ضخیم معدن جوشقان-اصفهان پوشیده شده است. کلیه سنگهای آن تا 40 سانتیمتر ضخامت دارند و از آن بعنوان قالب دائمی بتن استفاده شده است.
قله دماوند
یکی از کوههای رشته کوه البرز،، با ارتفاع 5671 متر که بلندترین قله ایران است و در شمال شرقی تهران واقع شده است.
قلهای افسانهای که در شاهنامه فردوسی از آن نام برده شده است.
کوه دماوند متعلق به دوران چهارم زمینشناسی است و در دامنهی آن چشمههای آب گرم وجود دارد.
چشمهی آب گرم لاریجان معروفترین آن است.
چشمه اعلا، آب معدنی قلعه، دختر و چشمه معدنی البرزدر آبعلی نیز از دیگر جاذبههای طبیعی اطراف دماوند است.
میدان حسنآباد-تهران
این میدان که در حال حاضر در تقاطع خیابانهای امام خمینی (سپه) و حافظ واقع شده، در عصر ناصرالدین شاه قاجار و توسط صدر اعظم وی میرزا یوسف آشتیانی احداث شد. وی این میدان را به نام پسرش میرزا حسن مستوفی الممالک، میدان حسنآباد نامید.
موقعیت میدان حسن آباد در آن روزگارشمال غربی شهر تهران بوده است. در فاصله سالهای 1302 تا 1312 خورشیدی چهار ساختمان مجزا در چهار سوی میدان بنا شد.
میدان حسن آباد در سال 1379 خورشیدی مرمت و بازسازی شد.
کاخ سعد آباد
در دوران قاجار کاخ تابستانی پادشاهان بود و در زمان رضاخان پهلوی با توسعه فضای آن و احداث بناهای دیگر به عنوان اقامتگاه رضاخان انتخاب شد.
در مجموعه سعدآباد 18 کاخ احداث شده است که در حال حاضر تعدادی از آنها به کاخ موزه تبدیل شده است.
آرامگاه شبلی دماوند
در منتهی الیه بخش شرقی شهرستان دماوند، باغهای سرسبز بر فراز تپهای زیبا، برج مقبرهای را چون نگین انگشتری در برگرفتهاند.
ارتفاع این بنای تاریخی حدود ده متر است و پیشینه تاریخی احداث آن به پیش از سده پنجم هجری باز میگردد.
برج طغرل- ری
برج طغرل که از آن به عنوان یکی از برج آرامگاههای مهم ایران یاد میشود، برج مقبرهای است که پیشینهی آن به سده ششم ه.ق. بازمیگردد و در شهر ری واقع شده است.
این برج که مغز دیوارهای آن از خشت و نمای خارجی آن از آجر است، 20/21 متر قطر، 50/20 متر ارتفاع و دیوارهای به پهنای 80/2 متر دارد.
برج طغرل از بناهای سالم و آسیب ندیدهی ایران است که از دوران سلجوقی به یادگار مانده است.